ROZHOVOR

 

DJ Airto recenzentem nových vinylů

Máme další posilu! DJ Airto, kterého budete znát hlavně prostřednictvím bookingu klubu Roxy, nám nabídl spolupráci. Jednou za 14 dnů můžete tak trochu nahlédnout do kufříku s jeho deskami. Pět svých aktuálních dvanáctipalců nám totiž Marek sám představí a tak jsem s ním při té příležitosti připravil rozhovor.

 
 Airto Marku, v první řadě chceme poděkovat za tvou nabídku, myslím, že ji naši čtenáři přivítají. Máš už nějaké zkušenosti se psaním?

Nejsem zas až tak úplným nováčkem. :) Kdysi jsem psal recenze na francouzský desky, který jsem si kupoval, pro server DJe Tvykse - French Connection. Ty pak vycházely ještě v časopisu Bassline.

Patříš mezi poměrně vytížený diskžokeje, budeš mít vůbec na recenze pravidelně čas?

Jasně, myslím, že se to dá zvládnout. Pět desek za 14 dnů dělá tak hodinku, dvě denně a já si ten čas rád udělám...

Trochu mě překvapuje, že jen tak bezstarostně prozradíš obsah toho, co hraješ. Spíš se setkávám s tím, že diskžokejové nechtějí zveřejnit tracklist svých setů, aby jim náhodou někdo neohrál jejich lahůdky. :)

Hahaha, tak to je vážně dobrý. Vůbec se tomu nebráním. Je to přesně o tom, kolik máš hraní a taky kde hraješ. Někdy "hitovku" lidi ocení, jindy musíš hrát podle citu. Když za mnou někdo v klubu přijde s tím, co že to zrovna hraje, tak mu přece taky vyhovím...

Jak se vlastně k novým deskám dostáváš?

Někdo by měl spočítat, kolik času strávím na Internetu. :) Ve většině případech visím na serveru www.groovetech.com - ten je podle mě nejlepší, co se týče délky ukázek a nabídky, ale zase je nespolehlivý v posílání. V případě, že už vím přesně, co chci, objednám si desku na www.juno.co.uk a do týdne ji dostanu. Pak mám rád třeba i www.yoshitoshi.com, ale tam zase funguje každá druhá ukázka. :(

Je to jenom Internet, nebo obcházíš jako každý i pražský vinylshopy?

Jasně, to má taky svoje kouzlo, takže čas od času Fošny, Aiffel, Maxistore, Maximum Underground nebo Sunshine People. V poslední době jsem hodně unešenej z nový distribuce Unique, kterou teď Robert do Maxistore začal vozit.

Jaký labely tě vlastně momentálně berou za srdce?

Spíš se snažím objevovat nová malá vydavatelství, ale z těch větších to jsou 20:20 Vision, Toko a třeba NRK.

Když to tak poslouchám, kolik desek za měsíc si vlastně koupíš?

To záleží podle situace a taky kolik mám hraní. Přece jen musím z něčeho zaplatit nájem, :( takže měsíčně to bývá tak 15-20 kousků...

Budou tvoje recenze jen o houseu, nebo se můžeme těšit i na jiný styly?

Moje sety nejsou jenom houseový, takže i recenze budou rozmanitý. Chtěl bych, aby se tam objevil house, tech house, deep house, breakbeat a electro - vždycky podle toho, co se mi zrovna dostane do ruky.

Prozradíš nám už "první várku"?

Teď jsem si koupil dvě francouzský desky, takže Prassay na Faya Combo Records a Mister J na labelu Missive, potom Gideon Jackson na Swag Records Com, Amalgamation Of Soundz, to je Shadow Criptic a Kaskade z OM Records.

Marku díky za rozhovor a ať máš vždycky šťastnou ruku při výběru novinek!

Čtěte: Recenze od Airta

Připravil: Myclick
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016