ROZHOVOR

 

Radek Koch: "Záleží nám na tom, aby se k nám mohl přijít pobavit opravdu kdokoliv!"

Na velkém pátečním grand openingu pražského klubu Mecca, o kterém se s napětím mluví už několik dlouhých měsíců, se nám podařilo odchytit jednoho z mužů, pod jehož taktovkou vznikala nová tvář místa, kde se s oblibou scházejí stovky milovníků taneční hudby. Manažer klubu Radek Koch neváhal a prozradil nám, co si od rekonstrukce slibovali, jak vlastně dopadla a na co se můžeme těšit do budoucna.

 

Radku, těší nás, že tě poznáváme a jsme moc rádi, že máme šanci spolu trošku pokecat o tom, jak se vám podařilo naplnit vaše plány a jaká je vaše vize klubu do dalších dní. Zajímalo by nás, s  jakým záměrem jste šli do rekonstrukce a co jste od ní vlastně čekali?

Nejdůležitější pro nás bylo, aby lidi, kteří znali starou Meccu a kteří sem rádi chodili, dokázali srovnat, co se tady vlastně událo, a jak rekonstrukce změnila celé pojetí klubu. V první řadě nám šlo o tyhle lidi a dělali jsme to hlavně pro ně.

Mecca

Na první pohled je vidět, že změny byly skutečně zásadní.

Ptali jsme se lidí a zkoušeli jsme se zamyslet nad tím, co doopravdy chtějí. Na základě přání našich zákazníků jsme například vylepšili schodiště do VIP části, které jsme neváhali doplnit o stylový červený koberec.

Tak to byl určitě dobrý tah. Byla to jedna z prvních věcí, kterou chválila i přítelkyně ve vysokých botičkách a určitě nebyla jedinou slečnou, které jste přístup do prvního patra klubu zpříjemnili.

Přesně o to nám šlo. Udělat klub příjemnější a pohodlnější pro všechny návštěvníky.

Další věcí je poměrně velké rozšíření hlavního sálu. Nakolik se navýšila kapacita klubu?

Kapacita se skoro zdvojnásobila. Dneska se k nám může přijít podívat až 1.200 lidí.

Očividně se zvedla i kapacita VIP zóny…

Máš pravdu. VIPku jsme dali velký prostor. Moc nám na tom záleželo. Určitě sis taky všimnul, že dneska přijdeš na kdejakou párty a všichni mají "nějaké" VIPko, ale jedinej benefit je to, že se tihle lidé můžou pohybovat kdesi po pódiu. My jsme ale chtěli vytvořit skutečné zázemí pro ty, kteří si chtějí připlatit a využít tak odpovídající servis. Nedovolíme, aby se VIP zóna přecpala, bary nestíhaly a lidi byli naštvaní.

Když už mluvíme o barech, pokud si dobře vzpomínám na ceny drinků před zavřením, zdá se mi, že jste je srazili o něco málo níž.

Všimnul sis dobře. Rozhodně jde o politiku klubu. Chceme být otevřeni široké veřejnosti a záleží nám na tom, aby se k nám mohl přijít pobavit opravdu kdokoliv.

Ještě mi to nedá a vrátím se k VIP části, kterou jsem dnes viděl. Zdá se, že zabírá mnohem větší část prostor klubu, než bývá běžné. Byl to záměr? Myslíš si, že jsou lidi u nás ochotní připlatit si za odpovídající služby?

Tohle je věc, která mě na našem novém klubu moc baví. Spodní část VIP se dá totiž bez problémů otevřít pro všechny návštěvníky. Určitě chápeš, že dnešek byl dost mimořádnou událostí a měli jsme tu řadu lidí, kterých si vážíme. Proto bylo důležité, aby byla kapacita VIPka využita na maximum.

Zpátky k rekonstrukci. Pokud vím, trvala nějakých osm měsíců. Kromě časové náročnosti muselo jít i o velkou finanční zátěž.

(smích)  Ano, stálo to spoustu času, peněz i energie.

Co vás vedlo k tomu, abyste takovou energii vynaložili?

To je přece jasné, ne? :) Chceme být tím nejlepším klubem v Praze a nejlíp i v celé České republice!

Tak to celkem dává smysl. Držím palce, aby se vám to povedlo.

Je jasné, že by k tomu nikdy nemohlo dojít bez našeho úžasného týmu. Dobře vím, že tady část personálu běhala od rána do večera a dělala všechno pro to, aby se nám klub podařilo zdárně otevřít. Fakt hodně lidí sem vložilo svůj čas, peníze i nápady. Bez nich by to rozhodně nešlo a jsem rád, že je Mecca pro tolik lidí srdcovou záležitostí.

V tom máš určitě pravdu. Vždycky je poznat, když dělají lidi věci s vášní nebo když je to jen o penězích. Zkus nám ještě přiblížit, jakým směrem se bude ubírat dramaturgie klubu. Kdesi jsem zahlédl hlasování o tom, jaká velká jména by vaši návštěvníci rádi slyšeli. Budete sázet na jistotu, chcete experimentovat, nebo čím nás program klubu Mecca překvapí?

 

Budu se opakovat, ale znovu je to hlavně o tom, co chtějí lidi. Ptáme se. Nikomu nechceme diktovat, jakou hudbu poslouchat. I tak ale chceme každý víkend přivézt jedno velké a zajímavé jméno.

S velkými jmény přichází i vyšší vstupné. Jaká je nová koncepce a jak se od sebe jednotlivé párty budou lišit?

Každou středu může do klubu přijít kdokoliv úplně zadarmo. V pátek je vstupné na stovce, a když budete chtít přijít v sobotu na trochu šťavnatější a nákladnější produkci, zaplatíte u vstupu sto devadesát korun.

Neobvyklá dramaturgie. Co vás vedlo k tomu, že jste určili hudebně nejlákavějším večerem právě sobotu? Většina clubberů přece vyráží ven hlavně v pátek večer, ne?

No právě! V pátek chce ven každý a tak ani není potřeba moc lákat. Šlo nám o to, abychom byli schopní zaujmout lidi sobotním programem natolik, aby opustili postel a vyrazili si poslechnout to, co je opravdu zajímá.

Přeju hodně štěstí, aby vám plány vyšly a abyste v klubu Mecca měli co nejvíc spokojených zákazníků. Díky za rozhovor!

Ptali se Obludky v září 2012.

foto: Obludky

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016