ROZHOVOR

 

Rozhovor s DJem Wegou

DJ Wega přesvědčivě vyhrál svým setem soutěž pro začínající DJe vypsanou v rámci dnešní Be DJ party v Abatoně, kde si zahraje bok po boku s Maurem Picottem a Chrisem Liebingem. V neděli jsme spolu udělali krátký rozhovor a tak se o tomto příjemném klukovi můžete dozvědět více.

 

Ahoj Wego,
DJ Wega
srdečně Ti blahopřeju k výhře v soutěži Be DJ, myslím, že tvé první místo je zcela oprávněné a že jsme se na něm v porotě všichni shodli. Máme na tebe pár otázeček:

1. Mohl by ses našim čtenářům představit? Kolik ti je, odkud jsi, co děláš, jaké máš zájmy, jaký styl hraješ, jak jsi se dostal k DJingu a tak?
Ahoj, tak jmenuju se Ivan Jandejsek a nedávno jsem oslavil 22. narozeniny. Jsem z Prahy a mentálně studentem na VŠE.  Mezi mé zájmy patří kromě hudby hlavně život, láska a smích :) (Mimochodem název jedné knihy mého oblíbeného filozofa OSHA pozn:Wega). Hraji a mám rád všechny barvy progressive house. Miluji na něm jeho variabilnost a pestrost jakou v současné době nabízí.  Můžete se vypravit do vesmíru za objevováním jiných světů, proletovat se snovými krajinami, jít na prohlídku do továrny či strávit jeden den s domorodci (což je zrovna případ mého nového dema). K Djingu jsem se dostal přrozenou cestou, záliba v hudbě (hraní na kytaru), Jazz, BOOM! Elektronické muziky (První pokusi o vlastní tvorbu na 486ce), album Seven Ways od Paul van Dyka, první party  … a bylo to:).  

2. Mimo DJingu se věnuješ také vlastní tvorbě, jak bys ji popsal? Jak hudbu tvoříš?
Zatím se moc popsat nedá, každá skladba je z jiného těsta. Samozřejmně se snažím přibližit muzice, která je blízká mému srdci a abych jednou mohl své věci zařazovat do setů. Pracuji s Fruity loops 3, sound forge a pár syntetizátory jako je absynth a fm 7, se kterými se teprve učím. V nejbližší době budu mít nové fruity 4 (studio) na něž se moc těším. Pár skladeb hotových mám a ty jsou k nalezení na mém webu. Momentálně pracuji na nových podle mého názoru kvalitnějších věcech, ale jak říkám učím se teď hlavně pracovat se  všemi těmi složitými programi, což je pěkná fuška. Tak uvidíme, co ze mě vyleze.

3. Překvapila tě zpráva o výhře v soutěži Be DJ?
No jéje.:)

4. Z čeho máš větší radost - z telefonu Philips 530 nebo z toho, že si zahraješ na "velké akci" se super jmény?
Mám radost s obojího. Samozřjmě, že větší s té příležitosti hrát na takové akci. Ale na toho malýho se taky moc těšim, jelikož můj starej pomalu ale jistě dosluhuje, tak se mi bude moc hodit.

5. Čteš techno.cz? Jak často? A co tě na něm baví a nebaví?
Mrknu na něj skoro každej den. Baví mě jako celek. Čerstvé zprávy, denní aktualizace, rozhovory, party list…..

6. Obligátní aktuální TOP TEN:
1.      Petter – These days
2.      Quivver – Day Light
3.      ODD – Dont look at me (Paul Rogers Late Night Night Dub)
4.      Darko – When I Return
5.      Subway Baby – Tribes of Khan Gala (Homerun remix)
6.      Descent – Fusion
7.      Echomen – Thru2you (Nova Scotia´s Concrete remix)
8.      Electric tease – Limbo
9.      Futureshock – freakvency
10.      Bedrock - Forge
     
7. Chtěl bys něco vzkázat čtenářům techno.cz?
Jasně. Koukejte v pondělí všichni přijít.:)

Díky za rozhovor a hodně zdaru přeje dan kafka

PS: Více info o DJi Wegovi najdete na jeho stránce http://wega.wz.cz/u.html

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016